Selective Fill doesn't work, because white jumps to grey

Report bugs here if you think you have one. We will report fixes/changes here.
Post Reply
SvenK
Posts: 2
Joined: Wed Jan 06, 2021 1:24 pm

Selective Fill doesn't work, because white jumps to grey

Post by SvenK »

Dear Mr. Tjintjelaar,
I recently bought your "Quick Mask Pro" panel.
Unfortunately, the "Selective Fill" function does not work at all.
As in your videos, I create a selection in my channel in the border area between black and white and then click on one of the buttons in the "Selective Fill" area to eliminate the remaining grey values, but nothing happens. However, every time I do this, the white foreground colour jumps from white to a neutral grey, which is probably the reason for the problem. However, I don't know why this happens.

I am using Photoshop 2021 and "Quick Mask Pro" panel version 1.2.0.

I hope you can help me quickly because the "Quick Mask Pro" panel is quite useless for me without this function.

PS: I'm a big fan of your work!

With kind regards... Sven Kalbhenn
User avatar
Joel
Owner/Admin
Posts: 42
Joined: Tue Dec 08, 2020 1:50 pm
Contact:

Re: Selective Fill doesn't work, because white jumps to grey

Post by Joel »

Sven,

Have you already checked the FAQs here? This looks very much like what's described (and solved) here: viewtopic.php?f=87&t=26
Please have a look and try the suggestion, but I'm thinking this is a corrupted preferences file in PS.
Joel Tjintjelaar - admin/owner
https://www.bwvision.com/
SvenK
Posts: 2
Joined: Wed Jan 06, 2021 1:24 pm

Re: Selective Fill doesn't work, because white jumps to grey

Post by SvenK »

Joel wrote: Wed Jan 06, 2021 5:18 pm Please have a look and try the suggestion, but I'm thinking this is a corrupted preferences file in PS.
Yes you are right. I had to delete the preference files - and now it works!
Thank you very much for your quick response!

Keep on rocking with your amazing art! ;-)

Greetings... Sven
Post Reply